Apa itu Prestashop?

PrestaShop adalah satu penyelesaian e-dagang yang merupakan sumber bebas dan terbuka. Ia menyokong gerbang pembayaran seperti Google Checkout, Authorize.net, PayPal dan Pembayaran Pro melalui API. Modul pembayaran selanjutnya ditawarkan secara komersial.
PrestaShop adalah tersedia di bawah Lesen Perisian Terbuka dan dilancarkan secara rasmi pada bulan Ogos 2007 untuk perniagaan kecil sederhana. Perisian, yang berdasarkan mesin template Smarty, kini digunakan oleh 100,000 kedai-kedai di seluruh dunia.
PrestaShop dinamakan Best Open Source Permohonan E-Commerce dalam 2010 Anugerah Source Packt Open dan Perniagaan Open Source Best permohonan dalam 2011 Anugerah Open Source.

Kumpulan PrestaShop diasaskan di Paris, dengan pejabat kedua baru-baru ini yang dibuka di Miami. Lebih daripada 40 bahasa disediakan kepada darjah yang berbeza-beza, dengan hanya bahasa Inggeris dan Perancis yang mempunyai sokongan penuh di dalam semua versi pelepasan. Sokongan teknikal yang disediakan di forum rasmi.
Perisian tersebut menggunakan banyak AJAX dalam panel admin, manakala blok modul boleh dengan mudah ditambah ke kedai untuk menyediakan fungsi tambahan; ini biasanya disediakan secara percuma oleh pemaju bebas. Pembuat PrestaShop pasaran rasmi untuk modul yang berharga dan tema yang bertajuk Addons PrestaShop.
Sejak PrestaShop diterima secara meluas Membeli-belah perisian cart terdapat bilangan sukarelawan yang menyokong dan menyumbang Addons. Penyumbang sering ciri-ciri program tambahan untuk perisian, malah ia dimuatkan dengan 275 ciri-ciri yang telah. Baru-baru ini eCommerce Mob telah dibebaskan app Mobile untuk Prestashop. Kini, pengguna PrestaShop boleh memberi aplikasi mudah alih untuk pelanggan-pelanggan mereka yang akan meningkatkan jualan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>